Andamanerna dag 06 och 07/dykning

Andamanerna 2015/2016

Dag 06 slappade vi bara vid boendet och tog oss iväg på en kort tur till byn för att ta ut lite pengar och få lite internet. Jag hade på något sätt lyckats bli extremt myggbiten under nyårsaftonsnatten trots att jag hade smörjt in mig med myggmedel, typiskt mig! Hela min vad var full av säkert 30 myggbett, trots det hade jag inte sett så mycket myggor så jag måste verkligen ha suttit eller stått mitt i en myggsvärm. Hela benet var varm och svullet :-(

 

Dagen efter det var det dags för mig att få lite äventyr. Jag skulle testa på att dyka. Jag hade inte gjort det någon gång innan så det skulle blir kul att se hur det var. Andamanerna är/var kända som ett av världens vackraste vatten för snorkling och dykning. Jag skulle dyka med Andaman Bubbles som ligger vid Wild Orchid inte långt ifrån vårt boende. Först var det en introduktion där de gick igenom de viktigaste sakerna att kunna under vattnet såsom tecken och hur vi skulle tryckutjämna. De hade ett litet hak en bit söder om strand 5 där vi fick byta om till våtdräkter och så. Vi var en grupp om fyra personer, jag och en indisk familj med två barn som tillsammans med två dykinstruktörer skulle få dyka. Fredrik kände sig ganska hängig och hade lite feber men han följde ändå med som sällskap. Hela gänget åkte bil från deras hak till en annan plats i närheten av hamnen där det var fullt av folk i olika grupper som skulle testa att dyka. Vi skulle vara i vattnet två och två så att vi alla hade varsin instruktör med oss hela tiden.

Först fick vi på oss tuberna och den andra utrustningen och sedan fick vi prova att andas lite under vattnet, träna på de olika tecknen och gick igenom hur det skulle gå till. Sedan gick vi ner under vattnet. Tyvärr blåste det in mot stranden ganska mycket den dagen så vattnet var mycket grumligt. Men det var ändå häftigt att få känslan av att vara under vattnet. Det var inte så mycket färger i vattnet eftersom många av korallerna fortfarande inte återhämtat sig sedan tsunamin, men det var en hel del fiskar. Instruktören var med hela tiden och såg till att allting gick bra, han hjälpte mig också att filma under tiden och tog några bilder på mig. En riktigt häftig sak att göra men inte det roligast stället att dyka på.

Fredrik hade väntat på stranden under tiden men han kände sig rejält hängig så han tog en rickshaw hem medans jag väntade på att de andra skulle bli färdiga.

 

Våran plan var ju att stanna två dagar till på Havelock och sedan åka vidare upp till Diglipur. Där hade jag sedan tidigare bokat ett boende i tre nätter men hade inte fått tag på det boendet för att få någon bekräftelse på min bokning på flera veckor så vi var lite osäkra om vi skulle åka ända dit ändå med risk för att inte ha någonstanns att bo för att det i princip inte fanns några boenden att välja mellan där. Eftersom boendet var lite osäkert och vi inte riktigt hade bestämt oss så hade vi inte heller köpt någon båtbiljett än. Nu fick vi höra från föreståndaren på Emerald Gecko att vi nog skulle få svårt att få tag i biljetter till den dagen för att vi var ute för sent! Det hade vi inte riktigt räknat med.. men han skulle skicka någon till biljettkontoret dagen efter för att se om de kunde få tag på två biljetter åt oss ändå.

 

På kvällen gick vi tillsammans med den svenska familjen till Ajun Coco (?) och åt middag, på vägen hem stannade vi vid Cicada också, ett ställe en bit in i djungeln där de hade olika musikkvällar. Ikväll var det reggae. Därinne fanns en liten bar med lite mat och alkohol, ett dansgolv och lite sittplatser. Ett mysigt ställe gömt bland träden där det visade sig att all personal från vårt boende jobbade på kvällen. Så vi kände igen alla i köket och dj:n var dykinstruktören som jag hade tidigare idag. Nu börjar världen på Havelock kännas liten och man börjar känna igen varandra, det känns som att vi är som ett eget litet samhälle här. Alla de indiska turisterna som det var så fullt av på vägen hit ser man inte längre, de gömmer sig nog inne på resortsen medans de flesta västerländska turisterna rör sig på andra platsen och på ett annat sätt.