Snart dags för Andamanerna!

Emma Igelström

Det här får bli starten på dokumentationen kring vår andra resa till Indien.

Våren 2014 var vi på inrådan från min lillebror i Indien för första gången. Vi var tveksamma inför att resa dit och hade nog inte riktigt vågat göra det på egen hand. Men min lillebror är riktigt Indien-kär och fick oss att våga. Och vilket fantastiskt land det är! Vi blev totalt omvända.

Vi spenderade först en vecka i Palolem i Goa vilket var en helt underbar upplevelse. Den lugna atmostfären, inga påträngade försäljare, inga stora hotell.. vi upptäckte att det var helt i vår smak! Jag har nog aldrig känt ett sådant lugn som när vi var där. Också vädigt skönt att inte hela tiden vara uppkopplad mot internet och sociala medier!

Andra veckan flög vi upp till Delhi och gjorde den klassiska turen. Vi hyrde en chaufför och åkte: Delhi - Agra - Jaipur - Pushkar - Udaipur

Väldigt intensivt men intressant och väldigt mycket vackra landskap och byggnader. Ett ställe vi gillade särskilt bra var Udaipur, det var favoriten på den resan och dit skulle jag absolut kunna tänka mig att åka till igen.

 

Men nu är det alltså dags för vår andra resa till Indien som jag planerat och längtat efter sedan i våras. I somras gifte vi oss och i bröllopspresent önskade vi oss ett bidrag till bröllopsresan som jag redan hade spanat in. Tack vare våra generösa nära och kära så fick vi ett bra bidrag till resan och bokade således biljetterna till Indien. Den här gången ska vi åka till Andamanerna.

Det är min bror som har tipsat mig om det stället, det verkar så otroligt häftigt och exotiskt. Det som också lockar mig är att det inte är så enkelt att ta sig dit och att det inte finns så mycket vettig information på internet. Jag älskar att planera och kolla upp saker i förväg så detta har verkligen vari en utmaing för mig.

Den 26 December går flyget Arlanda - London - Chennai och sedan vidare inrikes Chennai - Port Blair
Vi kommer ut lite senare än jag hade tänkt på grund av ändrade flygtider så vi får spendera en natt i Port Blair innan vi åker ut till Havelock den 28 December.

Mer info om våra reseplaner kommer vartefter.

Är det någon som har tips på något vi absolut inte ska eller absolut ska missa eller något vi bör tänka på så skriv gärna det!

//Emma och Fredrik Igelström