Våra resplaner

Andamanerna 2015/2016

Jag älskar att planera resor -  att läsa om olika platser och saker att se, försöka hitta små pärlor och planera upp smidigaste resvägen. Med det sagt så betyder det inte att det MÅSTE bli som jag planerat utan det är mest skönt att vara påläst och förberedd och sedan kunna ändra planerna på plats. Så blir det inte som jag planerat så gör det ingenting, men nu har jag en utgångspunkt iaf och har läst på en hel del om vad för alternativ det finns.

Jag tyckte det var en utmaning att hitta vettig information om Andamanerna, deras officiella sidor säger inte så speciellt mycket utan alla sidor säger ungefär samma sak. Den typiska turist-informationen är inte så svår att hitta men sen finns inte så mycket mer. Eftersom vi åker dit vid högsäsong så har jag bokat alla våra boenden i förväg, samma sak här, skulle de inte vara bra när vi kommer fram så får vi väl byta ställe men nu vet jag att vi har någonstans att sova iaf.

Så här ser våra planer ut:
26 December går flyget Arlanda – London – Chennai, vi landar lite för sent för att med säkerhet hinna med tidigaste inrikesflyget så där har vi lite väntetid för säkerhetsskull. Så vi hinner genom tullen och visumkontrollen i lugn och ro.
Sedan går flygningen vidare Chennai – Port Blair, eftersom vi inte kommer med de tidigaste inrikesplanen så landar vi i Port Blair samtidigt som sista båtarna ut till Havelock går (väl uttänkt av indierna)
Första natten spenderar vi då i Port Blair innan vi tar båten ut till Havelock.

28 december – 4 Januari bor vi på Havelock och tänkte spendera dagarna på stranden, dyka, Fredrik vill fiska, åka moped runt ön och bara varva ner. Därifrån tänkte vi även kolla in Neil Island.
Sedan börjar vi röra på oss igen.

Då vill jag på något sätt försöka ta oss snabbt upp till Diglipur i norra delen, helst på bara en dag. Kanske går det att ordna med Seaplane. (?) Där stannar vi 3 nätter och tänkte försöka se Ross & Smith Islands och sköldpaddorna om det finns några då.

Sedan bil tillbaka söderut för att stanna vid kalkstengrottor och kolla på naturen. Åka ner till ungefär mitten, till Rangat och ta båten ut till Long Island där vi spenderar 4 lata dagar.

Efter det fortsätter vi med båt ner till Port Blair där vi spenderar de sista dagarna innan vi åker flyger tillbaka till Chennai den 15 Januari. Från Port Blair tänkte vi åka till Mahatma Gahndi National park och Ross Island.

Sista dagen spenderar vi i Chennai på resans lyxigaste hotell och shoppar på oss det vi vill ta med oss hem. 16 Januari går flyget hem igen Chennai – London – Arlanda.

Där är iaf vår planering i stora drag, som den ser ut nu…vi får se vad som ändrar sig på vägen.

(bilden kommer från Indien.nu -> Andamanerna och Nikobarerna)