Bjud hem Indiens smaker under din karantän

Bjud hem indiens smaker

I dessa tider när det är omöjligt att resa till Indien får man ta Indien till sitt eget hem. På Indien.nu har vi massor av olika recept på indiska maträtter men om man är hemma i karantän är det kanske inte så vanligt att ha alla olika ingredienser hemma. Här kommer vi därför tipsa om några av de lättaste rätterna med råvaror som dom flesta har hemma.

Aloo Gobi

Aloo betyder potatis och Gobi betyder kål (vanligen används blomkål i den här rätten men det går faktiskt utmärmt även med vitkål). Precis som namnet antyder är huvudingredienserna potatis och kål. Utöver detta behövs bara ett fåtal kryddor för att bjuda in Indiens alla smaker i sitt hem. Receptet finns här!

Behrusinghs lantliga kyckling från Rajasthan

Behrusingh är en av undertecknads äldsta kompisar i Indien. Behru kommer från en liten by (fem hus utspridda på några kullar) några mil utanför Udaipur. Ute på den dammiga landsbygden i Rajasthan är det ofta svårt att få tag på färska grönsaker men det innebär inte att den här rätten är något annat än sensationellt smakrik och enkel att tillaga. Receptet återfinns här

Dal Fry

Dal fry är en av Indiens mest populära maträtter, god, nyttig, enkel och billig. Linser som först kokats för att sedan stekas i aromatiska kryddor. Du kan servera linserna milda eller galet heta, precis enligt ditt önskemål men oavsett hur mycket chili du använder kommer du ändå få en smakrik rätt med de rätta smakerna från Indien. Läs receptet här!

Masala Chai

Vad kan passa bättre när man längtar till Indien än masala Chai? Det lätt kryddade söta och mjölkiga teet som serveras i mer eller mindre varje indisk gatukorsning. Det är lätt att improvisera efter de kryddor man har hemma men här ger vi dig receptet på vår favoritkryddblanding. När kryddblandingen är klar kan du gå vidare hit för att lära dig om hur du gör själva brygden. Har du slut på mjölk eller varken vill eller kan dricka mjölk av en eller annan anledning kan du istället testa Kashmiri chai!

Vill du lära dig allt om kryddorna som används i det indiska köket kan du läsa vidare här

För en större lista över recept, se här!

Vad är ditt bästa tips för att få mer indisk stämning under din karantän?