
Aloo Gobi är en ganska vanlig Indisk vegetarisk rätt som görs på vad den heter helt enkelt, aloo = potatis och gobi = blomkål. Har man ingen blomkål hemma eller om man vill ha lite variation funkar det att byta ut blomkål mot vitkål.
Serveras gärna med chapati, rå lök och kanske en god chutney.
400 g blomkål skuren i små buketter
150 g potatis, skallad och skuren i bitar ca 1,5 cm
1 ½ msk olja
½ tsk spiskummin
2 tsk ingefära, finhackad
1 tsk finhackad grön chili
¼ tsk gurkmeja
½ -2½ tsk chilipulver (röd)
Salt efter smak
½ -2½ tsk garam masala
¼ tsk mango-pulver
1 msk hackade Korianderblad
1. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt kumminfrön, ingefära, gröna chilin, gurkmeja, och chilipulvret.
2. Tillsätt potatis och blomkålen och ca 1 dl vatten. Låt det koka under lock, tills vattnet dunsat och potatisen är kokt. Rör om då och då. Om Vitkål används i stället för blomkål, tillsätt då den efter att potatisen är kokt och låt bara fräsa med i någon minut tills den mjuknat något.
3. Tillsätt garam masala, mangopulver och korianderbladen och servera varmt.