Chapati

Chapati

Chapati är ett ojäst tunt indiskt mjukbröd som ofta serveras istället för ris i stora (främst norra) delar av Indien. Bryt brödet med höger hand och använd istället för bestick.

Typ
Bröd
Veg/nonveg
Vegetarisk
Ingredienser
 

1. 100g vetemjöl (rågmjöl, finmalet, alt grahamsmjöl eller chapatimjöl)
2. 1 nypa salt
3. ca 1 dl vatten

Portioner
2
20 minuter
Tillagningssätt

1. Blanda mjölet med salt i en bunke
2. Tillsätt vatten, lite i taget och knåda till en hård deg
3. Rulla degen till ping-pong-bollars storlek
4. Pressa ut bollarna något och pudra dem med mjöl
5. Kavla sedan ut till chapatis och lägg i dem en och en i en het stekpanna (utan olja) 
6. Vänd din chapati när den börjar bubbla eller svälla
7. Dutta på din chapati med en kökshandduk upprepade gånger och vrid samtidigt lite på brödet i pannan när den åter igen börjar svälla och vänta tills den fått färg.
8. Vänd och dutta vidare på din chapati till dess att nästa sida fått färg
9. Förvara under handduk till dess att alla chapati är klara.

Postad av: Henric