
En vanlig nordindisk rätt med potais i good sås.
Ca 500 gram potatis i bitar (aloo) eller allra helst, små runda potatisar.
½ till 1 tsk gurkmeja
2,5 dl lök (hackad)
1 msk vitlöks-pasta (mixa vitlök till en puré med några droppar vatten)
½ msk ingefärs-pasta (mixa ingefära till en puré med några droppar vatten)
1,2 dl hackade tomater
½-1 tsk rött chilipulver (efter smak)
1 tsk garam masala
olja för tillagning och fritering
Salt efter smak
Valfritt:
1 tsk koriander-pulver
½ tsk gurkmeja-pulver
1 tsk bockhornsklöver
0,6 dl grädde
2 msk cashewnöts-pasta
1. Skala och gör hål i potatisen med en gaffel. Rulla dem i gurkmejan.
2. Fritera potatisen i oljan på mediumvärme tills de är gyllenbruna. Låt dem sedan vila vid sidan.
3. Hetta upp olja i en panna och tillsätt löken och bryn tills den fått färg.
4. Tillsätt ingefärs- och vitlöks-pastan. Låt koka i någon minut.
5. Tillsätt alla kryddor och tomaten. Låt koka i någon minut.
6. Tillsätt grädden och lite vatten ifall detta skulle behövas.
7. Lägg i de friterade potatisarna och låt dem puttra med i några minuter.
Servera med ris eller Indiskt bröd.