Kardemumma Kycklingspett

Receptfakta
Snacks
Varm
Icke-vegetarisk
Inledning: 

Milda kycklingspätt med smak av grön kardemumma.

Ingredienser: 

200 g kycklingbitar utan ben, skurit i 2,5 cm stora bitar

Marinad:
0,15 dl yoghurt
2 st gröna färska chili
1 litet knippe färska Korianderblad
5 g ingefära
2 g krossade pepparkorn
2 g grön kardimumma pulver

30 ml kokosolja

Tillagningssätt: 

1. Skär kycklingen till minder kuber och hacka ingefäran, chilin och korianderbladen.
2. Blanda ihop alla ingredienserna förutom kokosoljan i en skål och lägg kyckling där för marinad.
Marinera i ca 10-15 min.
3. Trä kycklingbitarna på grillspett och pensla med kokosoljan innan du lägger dem på grillen. Du kan även steka dem i panna inomhus och då väljer du kokosoljan i stället för smör eller annan olja.

Servera gärna med en varm sallad.

 

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu