Kardemumma Kycklingspett

Receptfakta
Snacks
Varm
Icke-vegetarisk
Inledning: 

Milda kycklingspätt med smak av grön kardemumma.

Ingredienser: 

200 g kycklingbitar utan ben, skurit i 2,5 cm stora bitar

Marinad:
0,15 dl yoghurt
2 st gröna färska chili
1 litet knippe färska Korianderblad
5 g ingefära
2 g krossade pepparkorn
2 g grön kardimumma pulver

30 ml kokosolja

Tillagningssätt: 

1. Skär kycklingen till minder kuber och hacka ingefäran, chilin och korianderbladen.
2. Blanda ihop alla ingredienserna förutom kokosoljan i en skål och lägg kyckling där för marinad.
Marinera i ca 10-15 min.
3. Trä kycklingbitarna på grillspett och pensla med kokosoljan innan du lägger dem på grillen. Du kan även steka dem i panna inomhus och då väljer du kokosoljan i stället för smör eller annan olja.

Servera gärna med en varm sallad.