Milda kycklingspätt med smak av grön kardemumma.
Typ
Snacks
Veg/nonveg
Icke-vegetarisk
Varm/kall
Varm
Ingredienser
200 g kycklingbitar utan ben, skurit i 2,5 cm stora bitar
Marinad:
0,15 dl yoghurt
2 st gröna färska chili
1 litet knippe färska Korianderblad
5 g ingefära
2 g krossade pepparkorn
2 g grön kardimumma pulver
30 ml kokosolja
Tillagningssätt
1. Skär kycklingen till minder kuber och hacka ingefäran, chilin och korianderbladen.
2. Blanda ihop alla ingredienserna förutom kokosoljan i en skål och lägg kyckling där för marinad.
Marinera i ca 10-15 min.
3. Trä kycklingbitarna på grillspett och pensla med kokosoljan innan du lägger dem på grillen. Du kan även steka dem i panna inomhus och då väljer du kokosoljan i stället för smör eller annan olja.
Servera gärna med en varm sallad.