Tandoori Chicken

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Icke-vegetarisk
Inledning: 

Tandoorie chicken är en fantastiskt god och populär förrätt i norra Indien. Gillar man inte kyckling med ben kan man istället marinera kuber av benfri kyckling och på så vis få Chicken Tikka eller marinera kuber av paneer och få Paneer tikka.

Ingredienser: 

10 bitar kyckling (kycklingklubba och/eller kycklingbröst utan skin)

2,5 dl vanlig yoghurt

Kryddor:
1 msk smält smör
1 msk citronjuice
1 msk rött chilipulver (efter smak)
1 msk korianderpulver
1 msk vitlökspasta
1 msk ingefärspasta
1 msk spiskumminpulver
½ msk senapsfrö
½ msk garam masala-pulver

Valfria kryddor:
Några frökapslar av Grön kardemumma
En nypa saffran

Salt efter smak

Tillagningssätt: 

1. Blanda alla kryddorna med yoghurten och smöret till en slät marinad.

2. Snitta kycklingen och tillsätt den i marinaden. Täck kycklingen och marinaden och ställ i kyl under natten eller i minst 4 timmar.

3. Grilla kycklingen på vanlig vis. För bästa resultat tillsätt smält smör på kycklingen innan grillning.

4. Grilla tills den är klar och gyllenbrun.

5. Servera med lökringar och citron/lime klyftor. Citronjuicen kan med fördel stänkas på den nygrillade kycklingen.

 

Det är mycket vanligt i Indien att man andvänder matfärg till detta för att få till den riktigt röda färgen.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu