Okra Curry (Bhindi fry - lady´s finger)

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Vegetarisk
Ingredienser: 

500 g okra (även känd som lady finger)Okra (Bhindi)
6-12 klyftor vitlök hackade
2 lökar, medelstora, hackade
3 gröna chilis, Fint hackade (efter egen smak)
1 tsk chili pulver
1/2 tsk gurkmeja
1/3 tsk spiskummin-pulver
1/2 tsk koriander pulver
1/3 tsk garam masala
2 msk citronjuice
Lite färska koriander-blad
3 msk vegetabilisk olja
Salt efter smak

Tillagningssätt: 

1. Ta bort änden och toppen på okran genom att skära av den.
2. Skär okran i ca 1 cm stora bitar.
3. Hetta upp oljan i en panna, gärna en wok.
4. Sänk värmen lite och tillsätt vitlöken och låt den få färg.
5. Tillsätt löken och låt den bli lite mjuk innan du tillsätter chili och lite salt.
6. Tillsätt okran och låt den woka med i lökblandningen i ca 15 min.
7. Tillsätt de torra kryddorna
7. Tillsätt citron och de hackade korianderblad som dekoration och servera med ris eller roti.

Bhindi Masala (Okra)