Idiyappam

Receptfakta
Såser & Tillbehör
Varm
Vegetarisk
Inledning: 

Kulinarisk specialitet i Tamilnadu, Kerala och kustområden i Karnataka. Görs av rismjöl, salt och vatten.

Ingredienser: 

För ca 6 personer

½ kg rismjöl
1 tsk salt
3-4 dl kokhett vatten

Tillagningssätt: 

När man tillagar detta är det viktigt att man använder sig av riktigt hett vatten.
1. Häll mjölet och saltet i en bunke. Tillsätt sedan det varma vattnet under konstant omrörning. Tillsätt lite vatten i taget och få degen till en smidig fast deg.
2. Knåda sedan degen så att den blir slät och fin. Degen ska sedan gå att pressa genom en press (prova potatispress). Resultatet ska likna nudlar.
3. Lägg lite kokosflingor på bananblad eller likande och pressa sedan ut degen på bladen, till en platt nudelkaka.
4. Ångkoka detta i ca 5-15 min

Serveras med fördel till kyckling eller vegetarisk röra.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu