Pakoras

Pakoras är små friterade grönsaksbitar. Perfekt som snacks!

Typ
Snacks
Varm/kall
Varm
Ingredienser

2,5 dl kikärtsmjöl (Besan)
1 liten lök (hackad)
1 hackad grön chili
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk mald spiskummin
1 tsk garam masala
1,2 dl vatten
Några blad av koriander eller mynta
Olja för fritering
salt efter smak

När smeten är klar är det dags att välja vilken fyllning man vill ha. Några exempel är lök, blomkål, morötter, potatis, brokolli eller zucchini. Du kan även välja kyckling eller något annat.
Änvänd sedan skivade grönsaker eller rivna för att doppa i frityrsmeten.  

Tillagningssätt

1. Blanda allt väl utom vatten och olja.
2. Tillsätt sedan försiktigt vattnet till den torra mixen, tills du har en tjock smet.
3. Hetta upp oljan i en panna för fritering.
4. Doppa in valda grönsak i frityrsmeten och fritera därefter.
5. Vänd och försök och få fin färg på båda sidor.

Servera med fördel varma.

Postad av: Ann-sofie