Pakoras

Receptfakta
Snacks
Varm
Inledning: 

Pakoras är små friterade grönsaksbitar. Perfekt som snacks!

Ingredienser: 

2,5 dl kikärtsmjöl (Besan)
1 liten lök (hackad)
1 hackad grön chili
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk mald spiskummin
1 tsk garam masala
1,2 dl vatten
Några blad av koriander eller mynta
Olja för fritering
salt efter smak

När smeten är klar är det dags att välja vilken fyllning man vill ha. Några exempel är lök, blomkål, morötter, potatis, brokolli eller zucchini. Du kan även välja kyckling eller något annat.
Änvänd sedan skivade grönsaker eller rivna för att doppa i frityrsmeten.  

Tillagningssätt: 

1. Blanda allt väl utom vatten och olja.
2. Tillsätt sedan försiktigt vattnet till den torra mixen, tills du har en tjock smet.
3. Hetta upp oljan i en panna för fritering.
4. Doppa in valda grönsak i frityrsmeten och fritera därefter.
5. Vänd och försök och få fin färg på båda sidor.

Servera med fördel varma.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu