Chicken Hariyali

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Icke-vegetarisk
Inledning: 

Chicken Hariyali har fått sitt namn från dess gröna färg, en färg som kommer från myntablad och koriander.

Ingredienser: 

500 g kycklingfilé, skurit i 2,5 cm stora bitar

Marinad:
1,2 dl koriander- & mynta-pasta
1,2 dl yoghurt
1 msk garam masala
1 msk ghee
1 tsk ingefära (valfritt)
1 tsk vitlök (valfritt)

Sås:
1,2 dl grädde
2,5 dl pasta gjord på koriander och mynta
1 bit kanel
1 msk ghee
1,2 dl hackad lök
3 gröna chilis
Ett par nejlikor (valfritt)

Garnering:
Strö gärna på lite paprikakrydda och/ eller korianderblad.
Salt efter smak.

Tillagningssätt: 

1. Gör en pasta av 3,5 dl korianderblad och 1,2 dl mynta. Mixa det väl och försök att inte tillsätta något vatten till mixen.
2. Blanda yoghurten med koriander/mynta-pastan samt vitlök, ingefära, garam masala och ghee.  Låt det ligga i marinaden i minst 1 timme.
3. Hetta upp ghee i en panna tillsätt kycklingen. Låt den brynas ett par minuter och vänd i panna med jämna mellanrum.
4. Minska värmen till medium och tillsätt löken, grön chili, kanel, och nejlikan. Låt det koka ett par minuter.
5. Minska värmen lite och tillsätt hälften av grädden. Blanda i koriander/mynta-pastan och låt det puttra ett par minuter. Var riktigt noga med att inte överkoka såsen nu när du tillsatt örtpastan. Så låg värme och lätt puttrande.

Servera med ris eller bröd!

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu