
Chicken Hariyali har fått sitt namn från dess gröna färg, en färg som kommer från myntablad och koriander.
500 g kycklingfilé, skurit i 2,5 cm stora bitar
Marinad:
1,2 dl koriander- & mintpuré
1,2 dl yoghurt
1 msk garam masala
1 msk ghee
1 tsk ingefära (valfritt)
1 tsk vitlök (valfritt)
Sås:
1,2 dl grädde
2,5 dl Puré gjord på koriander och mynta
1 bit kanel
1 msk ghee
1,2 dl hackad lök
3 gröna chilis
Ett par nejlikor (valfritt)
Garnering:
Strö gärna på lite paprikakrydda och/ eller korianderblad.
Salt efter smak.
1. Gör en puré av 3,5 dl korianderblad och 1,2 dl mintblad. Mixa det väl och försök att inte tillsätta något vatten till mixen.
2. Blanda yoghurten med koriander/mynta-purén samt vitlök, ingefära, garam masala och ghee. Låt det ligga i marinaden i minst 1 timme.
3. Hetta upp ghee i en panna tillsätt kycklingen. Låt den brynas ett par minuter och vänd i panna med jämna mellanrum.
4. Minska värmen till medium och tillsätt löken, grön chili, kanel, och nejlikan. Låt det koka ett par minuter.
5. Minska värmen lite och tillsätt hälften av grädden. Blanda i koriander/mynta-purén och låt det puttra ett par minuter. Var riktigt noga med att inte överkoka såsen nu när du tillsatt örterna. Så låg värme och lätt puttrande.
Servera med ris eller bröd!