För att göra en god kopp Masala Chai behövs mjölk, socker, te och kryddor. Nedan beskriver vi hur du gör en fantastiskt god kryddblandning som vi själva använder varje dag.
Ingredienserna anges procentuellt så att du lätt kan göra den mängd tekrydda du önskar för att lätt och snabbt kan göra flera goda koppar i framtiden. Gör gärna en sats om 100 eller 200 gram och förvara i tätslutande glasburk.
Malda kryddor:
50 % ingefärspulver
30 % kardemumma
5 % svartpeppar
5 % mald nejlika
5 % muskotnöt
5 % muskotblomma
För ett mer värmande vinter-chai kan du byta ut hälften av kardemumman och istället ersätta detta med lite kanel efter smak.
Blanda ihop samtliga kryddor och förvara i en tätslutande glasburk för lång hållbarhetstid.
Se recept på Masala Chai för att se hur du använder kryddblandningen bäst!