Butter Chicken (Murgh Makhan)

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Icke-vegetarisk
Inledning: 

Butter chicken är en av de populäraste maträtterna för icke-vegetarianer på restauranger i norra Indien och efter att ha smakat är det lätt att förstå varför. Äts normalt med chapati eller naan men passar även utmärkt med ris.

Ingredienser: 

Ca 680 g Kycklingbröst skuret i bitar (ca 2 cm stora)
3 msk smör
1,7 dl tomater (finhackade)
1 lök (finhackad)
0,6 dl cashewnöt (finmalen)
0,6 dl mandel (finmalet)
1 - 2 tsk rött chilipulver (efter smak)
1 tsk ingefärspasta (mixa ingefära fint med några droppar vatten)
1 tsk vitlökspasta
5-7 cm bit kanelstång
¼ tsk gurkmeja
Salt efter smak

Tillagningssätt: 

1. Hetta upp 2 tsk smör på mellanhög temperatur och tillsätt löken, kanelstången och låt det bryna till löken är transparent.
2. Tillsätt gurkmejan, chili, ingefärspastan, vitlökspastan samt salt och lite vatten. Låt det dra någon minut under omrörning.
3. Tillsätt tomaterna och forsätt röra under ett par minuter.
4. Tillsätt de malda cashewnötterna och mandlarna som ska vara som en smet, och lite mer vatten. Fortsätt att tillsätta vatten tills du fått den konsisten du vill ha. Ska vara likt en tjockare sås.
5. När såsen börjar koka tillsätter du kycklingen och låter den koka tills den är helt genomkokt.
6. Innan du tar kycklingen från spisen, tillsätt resten av smöret och låter det smälta in.
7. Serveras med varma naan bröd eller ris.

Kommentarer

Re: Butter Chicken (Murgh Makhan)

Fantastisk rätt, jag varierar tillagningen lite. Gör en egen mix av vitlök och ingefära.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu