Indiska små samosas – icke vegetariska
ca 30st
Passar bra som snacks eller förrätt.
Typ
Snacks
Veg/nonveg
Icke-vegetarisk
Varm/kall
Varm
Ingredienser
200 gram fläskfärs eller vad du gillar
2 lagerblad
1 krm bockhorsklöver
1 krm senapsfrön
4 tsk matolja
1-2 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
4 pressade vitlöksklyftor
2 hackade lökar
1 bit riven ingefära (ca 1 ½ msk)
2 hackade gröna chili
2 tsk chili-flakes (om man vill spice till det lite)
2 tsk dhana jeera (koriander- och kumminpulver)
Salta efter smak
Lite citronvatten
Samosa-wraps (paketet finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiken, ska finnas i frysdisken)
Tillagningssätt
- Ta fram samosa-wrapen från frysen. Låt dem tina upp.
- Häll i olja i en stekpannan, hetta upp.
- I den varma pannan tillsätter du lagerblad, senapsfrön och bockhornsklöver, när det ”poppar”, lägg i löken, fräs på ordentligt tills löken är brynt.
- Tilllsätt sedan ingefäran, vitlöken och chilin. Plocka ur lagerbladen och kasta dem.
- Efter några minuter kan du sedan tillsätta köttet och steka på, häll därefter på alla kryddorna.
- Stek köttet till det är klart på mediumvärme, höj sedan värmen så eventuell vätska kokar bort (det ska bli en ”torr” röra).
- På med citronvattnet och salt samt smaka av.
- Ta bort panna från plattan och låt röran svalna.
- Förberedd under tiden samosa-wrappen genom att klippa dem enl. bild (se nedan)
- Gör också en mix av mjöl och vatten som ska användas som ”lim”.
- Fyll dina samosas och fritera dem i olja, klart att servera!
TIPS: Vill man frysa in sina samosas så går det också bra, fritera samosan och låt den svalna, frys sedan in dem. När den ska ätas så tina upp dem och värm dem i ugnen, lika krispiga som nyfriterade!