För ca 2 kg Kyckling i bitar
Marinaden (A):
2 tsk chili
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 tsk anis (hel)
2 bitar kanel (hel)
5 nejlikor (hel)
1 liten bit av stjärnanis (hel)
2 st grön kardemumma (hel)
Såsen (B):
1 tsk senapsfrön
5-6 små rödlökar
10 st vitlöksklyftor
2 bitar ingefära
5-6 curryblad
Pulverkryddor (C):
½ tsk chilipulver
1 tsk koriander
1 tsk garam masala
2 dl vatten
1½ dl kokosmjölk
1. Mortla eller mixa de hela kryddorna till ett pulver. Blanda detta med chili, gurkmejan och saltet. Massera in marinaden (A) på hela kycklingen och låt den sedan stå minst 15 min.
2. Hacka rödlöken, vitlöken och ingefäran till såsen
3. Stek sedan den marinerade kycklingen i kokosolja eller annan olja.
4. Värm upp kokosolja i en annan panna och tillsätt senapsfröna (B).
5. När fröna poppar lite, tillsätt blandningen av rödlök, vitlök, ingefära och curryblad (B).
6. Låt lökblandningen (B) bryna länge och när den är riktigt mjuk flytta över den till en djup kastrull.
7. Tillsätt då chilipulver, korianderpulver och garam masalan (C) och rör runt.
8. Tillsätt den stekta färdiga kycklingen och vatten. Låt sedan dra under lock i ca 5 min.
9. När kycklingen har dragit ett tag så tillsätts kokosmjölken.
Färdigt att servera!