Kyckling-curry (sydindisk stil)

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Icke-vegetarisk
Ingredienser: 

För ca 2 kg Kyckling

Marinaden (A):
2 tsk chili
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 tsk anis (hel)
2 bitar kanel (hel)
5 nejlikor (hel)
1 liten bit av stjärnanis (hel)
2 st grön kardemumma (hel)

Såsen (B):
1 tsk senapsfrön
5-6 stora rödlökar
10 st vitlöksklyftor
2 bitar ingefära
5-6 curryblad
Pulver kryddor (C):
½ tsk chilipulver
1 tsk koriander
1 tsk garam masala

2 dl vatten
1½ dl kokosmjölk

Tillagningssätt: 

1. Mortla eller mixa de hela kryddorna till ett pulver. Blanda detta med chili, gurkmejan och saltet. Massera in marinaden (A) på hela kycklingen och låt den sedan stå minst 15 min.
2. Hacka rödlöken, vitlöken och ingefäran till såsen
3. Stek sedan den färdigt marinerade kycklingen i kokosolja eller annan olja.
4. Värm upp kokos olja i en panna och tillsätt senapsfröna (B).
5. När fröna poppar lite grann så tillsätt blandningen av rödlök, vitlök, ingefära och curryblad (B).
6. Låt lökblandningen (B) bryna länge och när den är riktigt mjuk flytta över den till en djup kastrull.
7. Tillsätt då chilipulver, korianderpulver och garam masalan (C) och rör runt. 
8. Tillsätt den stekta färdiga kycklingen och vatten. Låt sedan dra under lock i ca 5 min.
9. När kycklingen har dragit ett tag så tillsätts kokosmjölken.

Färdigt att servera!

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu