Denna rätt är enkel att göra och passar både till vardag och fest.
Du kan använda fyllningen till att fylla nästan vad som helst, men får man tag på en paprika som är lite starkare i smaken eller milda stora chilis är detta det ultimata.
Serveras bäst med chapati.
Att tänka på: Om man får tag på en lite starkare paprikasort så glöm då inte att ta bort kärnorna inuti då det kan bli för spicy.
Man kan även smaksätta denna blandning med olika kryddor och prova sig fram.
4 paprikor eller vad du väljer att fylla.
1,5 dl Besan (kikärtsmjöl)
1 lök
3 vitlöksklyftor
3 tsk korianderpulver
1,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipulver
1 tsk garam masala
Salt efter smak
1-2 msk citronjuice
Olja
1. Hetta upp en stekpanna med lite olja. När det är hett så tillsätt kikärtsmjölet. Stek detta i pannan under omrörning i ca 7-10 minuter. Det ska brännas på lite och bli lite lätt brunt och karamelliserat, men inte svart.
2. Riv löken eller hacka den fint och pressa vitlöken. Tillsätt alla kryddorna och citronjuicen till löken. Blanda sedan kryddblaningen med det stekta kikärtsmjölet så att det blir som en deg. Behöver man kan man tillsätta lite vatten för att få det lite mera kletigt.
3. Fyll paprikorna med blandningen och stek i olja tills de blir gyllenbruna. Man kan även tillaga detta i ugnen.
Servera med chapati.