Maharishiv Valmiki Jayanti

Maharshi Valmiki Jayanti (ibland uttalas det Balmiki Jayanti) är födelsedagen av den berömda poeten Valmiki, som också är känd som Adi Kavi, den första poeten som upptäckte den första Sloka, dvs den första versen som la grunden för sanskrit-poesin.

Hans födelsedag infaller på fullmånedagen (Purnima) i månaden Ashwin. Denna dag är speciellt populär i norra Indien och är känd som "Pargat Diwas".

Valmiki var författaren till den berömda hinduiska episka berättelsen Ramayana och en av de största helgon i den antika världen. Enligt hinduisk mytologi tror man att Valmiki gav husrum till Sita i eget ashram och att Luv-Kush också var född och uppvuxen här.

Hans fullständiga liv och läror har alltid uppmuntrat människor att kämpa mot samhällets orättvisor.

Festivaldatum: 
2019-10-13
2020-10-31
2021-10-20

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu