Onam

Onam är den största och viktigaste festivalen i delstaten Kerala. Det är en skördefest och firas med glädje och entusiasm över tillståndet av människor i alla samhällen. Enligt en populär legend firar man för att välkomna kungen Mahabali, vars ande sägs  besöka Kerala vid Onam.

Onam firas i början av månaden Chingam, den första månaden av Malayalam kalendern (Kollavarsham). Detta motsvarar månad augusti-september enligt den gregorianska kalendern.

Karnivalen runt Onam varar från fyra till tio dagar. Fester, folksånger, eleganta danser, energiska spel, elefanter, båtar och blommor är alla en del av den dynamiska festivalen.

Indiens regering har tagit del av denna livliga och färgstarka festival och främjar Onam internationellt i stor skala genom en turistvecka för Kerala under Onam. Tusentals inhemska och utländska turister besöker Kerala att vara en del av Onam.

Keralas rika kulturarv visas upp från sin bästa sidan under karnivalen och det är en riktig njutning att se resultatet av det arbete alla människor lagt ner. Den mest imponerande delen av Onam-firandet är den stora högtiden kallas Onasadya. Det är en nio-rätters middag bestående av de 11 till 13 viktigaste rätterna i den lokala kulturen. Onasadya serveras på bananblad och besökarna sitter på en matta som ligger på golvet.

Det kanske mest spektakulära är Vallamkali eller Snake Boat Race, som hålls på floden Pampa. Det är en färgstark syn att se de dekorerade båtarna rodda av hundratals skeppare som sjunger sånger till åhörarnas jubel.

Festivaldatum: 
2019-09-01 - 2019-09-13
2020-08-22 - 2020-09-02
2021-08-12 - 2021-08-23

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu