Raksha Bandhan

Rakhi
Försäljning av rakhis

Den årliga festivalen Raksha Bandhan hedrar det orubbliga bandet mellan syskon av motsatta kön. Raksha Bandhan kännetecknas av en mycket enkel ceremoni där systern knyter en RAKHI (en färgglad tråd, ett enkelt armband eller ett armband med massor av glitter och stenar) kring runt sin brors eller brödernas högra handled. Brodern i sin tur ger oftast systern ett symboliskt mynt och och tar sedan med henne för att handla presenter. Systern kan också få ett kuvert med pengar eller andra gåvor direkt efter ceremonin.

När systern knutit armbandet ger hon också en liten sötsak som hon matar sin bror med, samt sätter en röd prick av pulver på hans panna innan hon överlämnar en kokosnöt.

Festivaldatum: 
2019-08-15
2020-08-03
2021-08-22

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu