Judendom

Judendom:

Enligt gamla testamentet i 'Bibeln' var Abraham judendomens första företrädare och dess egentliga grundare på 1200-talet f.Kr var Moses som fick de tio budorden och lagen (som ingår i 'Tora', som består av de fem 'moseböckerna'.) av Gud.

Kärnan i den judiska läran utgörs av tron på en enda Gud (alltså en monoteistisk religion) och Guds budskap som givits till folket i form av 'Tora'. 'Tora' reglerar judarnas liv och skiljer dem från andra folk. En senare tolkning av 'Tora' heter 'Talmund'.

Det finns ett fåtal judiska samhällen i Indien, de i Kochi (cochin) utmärker sig med att hävda att judendomen kom dit år 587 f.Kr.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu