Nilgiri Mountain Railway

Nilgiri Mountain Railway
Faktaruta
Världsarv
Ja

Nilgiri Mountain Railway är en av Indiens mest ikoniska tågsträckor som tar dig på en oförglömlig resa genom den frodiga bergskedjan Nilgiri Hills. Med sin charmiga nostalgi och spektakulära natursköna vyer erbjuder detta världsarv en unik upplevelse som tar dig tillbaka i tiden samtidigt som du njuter av naturens underverk.

En Historisk Resa

Nilgiri Mountain Railway, som är en del av det indiska järnvägssystemet, byggdes under det brittiska kolonialstyret i slutet av 1800-talet. Det är ett tekniskt mästerverk och ett levande exempel på smalspåriga ånglokssystem. Tåget sträcker sig över 46 kilometer och passerar genom pittoreska bergspass, frodiga skogar och vackra teplantager.

Den Oslagbara Tågresan

Att resa med Nilgiri Mountain Railway är som att kliva in i en annan tidsålder. De gamla ångloken puffar och frustar sig fram längs smala kurvor och branta backar, medan du sitter bekvämt i trävagnar med stora panoramafönster. Under resan kommer du att bli hänförd av de fantastiska utsikterna över grönskande dalar, vattenfall och det dramatiska landskapet.

De Magnifika Stationerna

Resan på Nilgiri Mountain Railway tar dig till flera viktiga tågstationer som viskar om den koloniala och charmen i detta unika järnvägssystem. En av de mest ikoniska stationerna är Mettupalayam, där resan börjar och du kan fånga den autentiska atmosfären medan du väntar på tåget. Andra stationer som du kommer att passera inkluderar Kallar, Hillgrove, Coonoor och slutligen Udhagamandalam (Ooty), som är resans slutdestination.

En upptäcktsresa genom den sydindiska naturen

Förutom den historiska och nostalgiska aspekten av Nilgiri Mountain Railway är resan också en möjlighet att utforska den rika biologiska mångfalden och naturliga skönheten i Nilgiri Hills. Under resan kommer du att korsa frodiga skogar, där du kan få en glimt av exotiska djur och fåglar som lever i regionen. Du kommer också att passera genom de berömda teplantagerna i området, där du kan lära dig om teodlingsprocessen och smaka på utsökt färskt te.

Planera din Resa med Nilgiri Mountain Railway

För att få den bästa upplevelsen av Nilgiri Mountain Railway är det viktigt att planera din resa noggrant. Tågen är populära och platserna är begränsade, så det rekommenderas att du bokar dina biljetter i förväg. Välj att resa under den milda årstiden för att undvika extrema väderförhållanden. Kom ihåg att ta med en kamera för att fånga de otroliga vyerna och skapa minnen för livet.

Plats Sortera fallande
Delstat
Stad Världsarv
Ajantagrottorna Maharashtra Ja
Bhimbetka (Bhimbetka rock shelters) Madhya Pradesh Ja
Champaner-Pavagadhs arkeologiska park Gujarat Ja
Chhatrapati Shivajistationen (Chhatrapati Shivaji Terminus) Maharashtra Ja
Darjeeling Himalayan Railway Västbengalen Ja
Elephanta Caves Maharashtra Ja
Elloragrottorna Maharashtra Ja
Fatehpur Sikri Uttar Pradesh Ja
Great Living Chola Temples Tamil Nadu Ja
Humayun's Tomb Delhi Ja
Jantar Mantar Rajasthan Ja
Kalka-Shimla Railway Himachal Pradesh Ja
Kaziranga Nationalpark Saknas Ja
Keoladeo Ghana Nationalpark (Bharatpur fågelreservat) Rajasthan Ja
Khajuraho och dess erotiska tempel Madhya Pradesh Ja
Kyrkor och kloster i Goa Goa Ja
Mahabodhis Tempelbyggnader Bihar Ja
Manas Nationalpark Assam Ja
Nilgiri Mountain Railway Saknas Ja
Qutub Minar Delhi Ja
Rajasthans bergsfort ”Hill Forts of Rajasthan” Rajasthan Ja
Röda fortet eller Red Fort (Lal Qila) Delhi Ja
Ruinerna i Hampi (Vijaynagar) Karnataka Ja
Sanchi Madhya Pradesh Ja
Soltemplet i Konark (Svarta Pagoden) Orissa Ja
Strandtemplen i Mahabalipuram Tamil Nadu Ja
Sundarbans Nationalpark, världsarvet Västbengalen Ja
Taj Mahal Uttar Pradesh Ja
Tempelgruppen i Pattadakal Karnataka Ja
Valley of Flowers Nationalpark Uttarakhand Ja