Bandhavgarh National Park

Tiger i Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh Nationalpark ligger i delstaten Madhya Pradesh och sägs vara en av den tigertätaste parken i hela Indien och även hem för vita tigrar. Dock har man inte sett vita tigrar i det fria på ca 50 år men senast de sågs var det just här.

Utöver tiger finns en stor och varierande fauna med bland annat indisk bison, makaker och languer, axishjort, djungelkatter med mera. Bland reptilerna kan nämnas kobra, krait, pytonorm, sköldpaddor och ödlor.

Parken har också ett rikt fågelliv och får under vintern ta emot långväga gäster från nordligare breddgrader. Mycket vacker natur och spännande djurliv möts man av och runt om en slingrar sig Vindhyabergen.

Det finns två olika sätt att njuta djur och natur i Bandhavgarh - Jeepsafari och Elephantsafari. Jeepsafari görs i tidig morgontimma eller på eftermiddagen. Man har alltid med sig en lokal guide när man färdas i Jeepen så att man får information om djur och natur. Elefantsafariturerna anordnas tidigt på morgonen och detta görs oftast för att man ska spåra upp tigern.

Faktaruta
Delstat: 
Madhya Pradesh
Säsong: 

November till Juni.

Stängt mellan 1 Juli till ca den 15 Oktober. Detta är för monsunen.

Hur: 

Med flyg:
Man kan flyga till Khajuraho som är den närmaste flygplatsen och därifrån köra (7-8 timmar) till Tala där entrén till Bandhavgarh finns. Enklast från Delhi och Varanasi.

Flyg till djungeln

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!Med tåg:
Närmaste tågstation ligger i Umaria efter Katani järnvägsstationen, därifrån är det ca 40 minuters bilfärd till parken. Endast jeepar finns för tranfer från tågstationen. Från Khajuraho till Bandhavgarh är avståndet är 250 km, (ca 8 tim bilresa).

Med bil/buss: Det går både privata och statliga bussar mellan Katni och Umaria och från Satna och Rewa till Tala (Bandhavgarh).

Visst kan det vara lite kruxigt att ta sig hit men det är väl värt det!

Bildgalleri
Vacker park vy

Vacker park vy

axishjortar

axishjortar

Funderande apa

Funderande apa

Gam som solar

Gam som solar

Guldschakal

Guldschakal

Varan

Varan

Indian roller

Indian roller

Vattendrag

Vattendrag

Träd

Träd

Tiger

Tiger

Tiger

Tiger

Tiger

Tiger

Pippi

Pippi

Apa

Apa

Skulptur i djungeln

Skulptur i djungeln

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu