Keoladeo Ghana Park

Trots att delar av fågelreservatet har torrlagts tidigare är detta paradiset för många fågelskådare och på senaste tid har man jobbat mycket med att återställa våtmarkerna i trakten. Detta har resulterat att parken så smått börjar återgå till dess forna glans. 

Målad stork

Från och med oktober 2012 har man funnit en ny permanent lösning på parkens vattenproblem vilket har lett till att det nu finns mer vatten än på över 15 år. Något som borgar för en stor tillströmning av flyttfåglar och återväxt av plantor i området.

Den speciella miljön i kombination med läget gör att det finns en otrolig artrikedom här.

Faktaruta
Delstat: 
Rajasthan
Säsong: 

Hela året; för flyttfåglar: oktober - februari; för häckning augusti - oktober

Hur: 

Åk tåg till Bharatpur eller flyg till Agra. Det första alternativet verkar emellertid smidigast och närmast. Keoladeo Ghana Park ligger 17,6 mil från Delhi.

Parken fungerar bra som ett stopp mellan Agra och Jaipur om du kommer med taxi.

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu