Keibul Lamjao National Park

Keibul Lamjao National Park
Nationalparksfakta
Delstat
Manipur
Säsong

Oktober till April

Hur

Närmsta stad är Imphal. Lämpligast sätt att ta sig runt parken är i båt. Det verkar som om man måste komma till parken i grupp om minst fyra personer, för att få tillstånd om (10 dagars) vistelse utfärdat

Keibul Lamjao National Park är en av Indiens minsta nationalparker och ligger i delstaten Manipur i nordöstra Indien. Parken är känd för att vara det enda stället i världen där den utrotningshotade Sangai-hjorten lever i sin naturliga miljö.

Parken täcker en yta på 40 kvadratkilometer och består huvudsakligen av den stora Loktaksjön, som är en av de största sötvattensjöarna i nordöstra Indien. Det finns också en del landområden runt sjön där besökare kan se andra djur och växter.

I Keibul Lamjao National Park finns det flera olika aktiviteter att utforska. Besökare kan ta båtturer på sjön och se den unika hydrofilen, en vattenlevande växt som är en viktig del av sjöns ekosystem. Det finns också möjligheter att vandra och utforska skogarna runt sjön för att se andra vilda djur och fåglar.

Parken är också hem till flera kulturella och religiösa platser som besökare kan utforska. Detta inkluderar den heliga ön Karang, där besökare kan se ett gammalt kloster och beundra utsikten över sjön.

Keibul Lamjao National Park är ett unikt resmål i Indien som lockar besökare från hela världen för att se den sällsynta Manipur-brodden och utforska den vackra Loktaksjön och dess omgivningar.

Foto av ianaré sévi - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29938910