Gavi Eco Tourism

Gavi Eco Tourism
Nationalparksfakta
Delstat
Kerala
Säsong

Vinter Nov till Feb är behagligt och fint, men mycket folk.
Sommar
: februari-april, dagtid temperaturer upp till 28 C. men kan sjunka till 20 grader C på natten.
Monsoon: juni - augusti, dagstemperaturer upp till 25 C, men kan sjunka till 10 grader C natten

Hur

Med flyg: Kochi International Airport (200kms), Trivandrum International Airport (250kms) och Madurai (195kms) är de närmaste flygplatserna.

Med tåg: Närmaste järnvägsstation är Kottayam (120kms) och har goda förbindelser med Thiruvananthapuram och Kochi.

Med bil: Regelbundna bussar är tillgängliga för Vandiperiyar från Kochi & Thiruvananthapuram. 
Finns en liten buss som skakar ända upp till Gavi från Vandiperiyar.

Denna underbar djungelliknande skog finner vi i en del av Periyar Tiger Reserve. Gavi är en lugn, vacker och orörd skog och hit kommer bara de som verkligen tar sig tid till naturen. Det ligger vid den östra extrema delen av Pathanamthitta Distriktet ligger 1 037 m ö.h. Denna åretrunt-gröna skog är riklig och vacker och har ett magnifikt djurliv som inkluderar tiger, elefanter, leoparder, björnar, indisk gaur, sambar, Muntjaker, mushjort, lion tailed macaque, andra sorters apor, Nilgirimård och mycket mer.

Om du är en fågelskådare kommer du inte bli besviken. Skogarna runt Gavi är hem för över 320 arter av fåglar, de stora indiska näshornsfåglar, solfåglar, hackspettar, kungsfiskare och massor av majnor, dongos, gökar och Bulbyler-verkligen en fågelskådares dröm!
 
Blotta skönheten i denna park är verkligen värt en närmare titt! Här är naturen när den är som allra bäst. GAVI fungerar ofta som ett basläger för djungelnvandrare, fågelskådare, naturälskare, forskarstuderande och liknande.

Foto i sidhuvudet av Samson Joseph - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49801787  övriga bilder Indien.nu.