Gavi Eco Tourism

Denna underbar djungelliknande skog finner vi i en del av Periyar Tiger Reserve. Gavi är en lugn, vacker och orörd skog och hit kommer bara de som verkligen tar sig tid till naturen. Det ligger vid den östra extrema delen av Pathanamthitta Distriktet ligger 1 037 m ö.h. Denna åretrunt-gröna skog är riklig och vacker och har ett magnifikt djurliv som inkluderar tiger, elefanter, leoparder, björnar, indisk gaur, sambar, Muntjaker, mushjort, lion tailed macaque, andra sorters apor, Nilgirimård och mycket mer.

Om du är en fågelskådare kommer du inte bli besviken. Skogarna runt Gavi är hem för över 320 arter av fåglar, de stora indiska näshornsfåglar, solfåglar, hackspettar, kungsfiskare och massor av majnor, dongos, gökar och Bulbyler-verkligen en fågelskådares dröm!
 
Blotta skönheten i denna park är verkligen värt en närmare titt! Här är naturen när den är som allra bäst. GAVI fungerar ofta som ett basläger för djungelnvandrare, fågelskådare, naturälskare, forskarstuderande och liknande.

Faktaruta
Delstat: 
Kerala
Säsong: 

Vinter Nov till Feb är behagligt och fint, men mycket folk.
Sommar
: februari-april, dagtid temperaturer upp till 28 C. men kan sjunka till 20 grader C på natten.
Monsoon: juni - augusti, dagstemperaturer upp till 25 C, men kan sjunka till 10 grader C natten

Hur: 

Med flyg: Kochi International Airport (200kms), Trivandrum International Airport (250kms) och Madurai (195kms) är de närmaste flygplatserna.

Med tåg: Närmaste järnvägsstation är Kottayam (120kms) och har goda förbindelser med Thiruvananthapuram och Kochi.

Med bil: Regelbundna bussar är tillgängliga för Vandiperiyar från Kochi & Thiruvananthapuram.
Finns en liten buss som skakar ända upp till Gavi från Vandiperiyar.

Bildgalleri
Korrar i trädet

Korrar i trädet

Apa i det blå

Apa i det blå

Receptionen

Receptionen

Parken i Gavi

Parken i Gavi

Gavi Lake

Gavi Lake

Båtarna

Båtarna

Ett litet vattenfall

Ett litet vattenfall

Gavi lake

Gavi lake

Pippi

Pippi

Kräldjur finns

Kräldjur finns

Solfågel

Solfågel

Matdags

Matdags

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu