Corbett National Park

Corbett National Park
Nationalparksfakta
Delstat
Uttaranchal
Säsong

Februari till Maj.
Parken är stängd mellan mitten av juni till mitten av november.

Hur

Buss: Från Delhi eller Ramnagar (där närmsta tågstationen finns).

Flyg: Närmsta flygplats finns i Pantnagar som ligger 11 mil från parken.

Corbett National Park är en av Indiens mest berömda nationalparker och ligger i delstaten Uttarakhand i norra Indien. Parken grundades 1936 och är uppkallad efter den berömda jägaren och naturforskaren Jim Corbett.

Corbett National Park är känt för att vara en av de bästa platserna i Indien för att se tigrar i det vilda. Det är hem för en stor population av bengaliska tigrar, och parken arbetar aktivt för att bevara dessa hotade rovdjur. Förutom tigrar finns det också många andra djurarter i parken, inklusive elefanter, leoparder, hjortar, indiska antiloper och flera olika arter av apor och fåglar.

Parken är belägen i en bergig region och är uppdelad i olika zoner, var och en med sin egen unika flora och fauna. Besökare till Corbett National Park kan njuta av jeep- eller elefantritter, vandringar i bergen, riverafting och fågelskådning. Det finns också flera guidade turer tillgängliga för att lära sig mer om parkens historia och biologi.

Corbett National Park är också en viktig turistattraktion på grund av dess natursköna skönhet och dess närhet till Himalayas bergskedja. Det är en plats som är väl värd ett besök för alla som är intresserade av att uppleva Indiens rika naturarv och se några av dess mest imponerande djurarter i det vilda.

Foto av Dhruvin Pandya on Unsplash