Dudhwa Tiger Reserve (Dudwa National Park)

Parken har en yta på ca 500 km2 och ligger på gränsen mellan Uttar Pradesh och Nepal. Parken består av grässlätter och salskogar.
Bland djurlivet kan tiger och leopard nämnas men även ett fåtal noshörningar. I parken arbetar man med att rädda den utrotningshotade enhorniga noshörningen och i mitten av 80-talet flyttades några från Assam och Nepal hit i ett försök att stärka artens fortlevnadsmöjligheter.
Elefanter, fiskande katter, djungelkatter, sjakaler, sibetkatter, björn, sambarantilop, chital och krokodiler är andra djurarter man kan stöta på.
Utöver dessa finns ett rikt reptil och fågelliv. Pytonormar och ödlor, ugglor och storkar (ett flertal olika arter), kungsfiskare och hackspettar är bara några.

Faktaruta
Delstat: 
Uttar Pradesh
Säsong: 

Bäst tid för ett besök är mellan november och maj.

Hur: 

Närmsta stad är palia som ligger 1 mil från parken.
Kommer du från Delhi så kan du åka tåg till Shahjahanpur och fortsätta med buss. Från Lucknow kan du ta tåg till Mailani för att sedan fortsätta med buss.

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu