Periyar National Park (Kumily, Thekkady)

Periyar eller Thekkady som det också heter är en vacker park som ligger uppe i Keralas te- och kardemummaluktande berg.

Reservatet ligger runt en konstgjord sjö som skapades av engelsmännen för att försörja städerna i Tamil Nadu med vatten. Idag är det ett fantastiskt område fullt i vilda djur och med ett landskap som för tankarna till tiden då dinosaurier vandrade på jorden.

Den 777 km2 stora parken är hem åt inte mindre än drygt 750 vilda elefanter. Utöver elefanterna kan den som har tur se tiger eller leopard, men då dessa är väldigt skygga så är sannolikheten kanske större att se vildsvin, sambarantilop, indisk bison, hjort, flygande ekorrar, apor eller något annat djur. Utöver dessa finns inte mindre än 260 fågelarter att beskåda.

I parken kan du gå ut på vandring med guide. Det är en mycket spännande vandring och med lite tur kan du behöva fly upp på några klippor för att inte störa en elefanthjord.

För att ha störst chans att se vilda djur ska du ta en båtresa på sjön. Tidig morgon och sen eftermiddag ger störst chanser att se djuren då de kommer ut från skogen för att dricka vatten.

Tyvärr blir vissa av båtturerna mer eller mindre förstörda av skränande människor, men med lite tur hamnar du på en båt med tysta naturälskare och då är båtfärden makalöst underbar.

Läs mer här!

Faktaruta
Delstat: 
Kerala
Säsong: 

Oktober till juni är den bästa tiden för ett besök.

Hur: 

Bussar går regelbundet mellan Kumily och Keralas kuststäder.

Bildgalleri
Apa

Apa

Apa

Apa

Orm

Orm

Utsikt över sjön

Utsikt över sjön

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu