Chilka Lake National Park (Chilika)

Chilka Lake National Park (Chilika)
Nationalparksfakta
Delstat
Orissa
Säsong

Hela året, men oktober till mars är bäst då många fåglar kommer från nordliga breddgrader.
Monsunperioden varar mellan juli och september och regnen kan tidvis bli mycket kraftiga.
Temperaturer: Sommar: Max. 37 - min. 30; Vinter: Max. 24 - min. 17.

Hur

Flyg : Närmsta flygplats finns i Bhubaneswar som ligger 105 km från Barkul och 135 km från Rambha.

Tåg: Närmsta station finns i Balugaon (7 km från Barkul) och Rambha och har direktförbindelse med Kolkata, Puri, Madras, Hyderabad och Mumbai via Secunderabad.

Buss: Det går utmärkt att ta sig till Barkul och Rambha med buss från bland annat Bhubaneswar och Puri med flera.

Chilika Lake National Park är en av Indiens mest imponerande och mångsidiga nationalparker. Den ligger i delstaten Odisha i östra Indien och är känd för sin rika biologiska mångfald och sin unika ekologi.

Chilika Lake är faktiskt den största inre saltvattensjön i Asien, och den omger en stor del av nationalparken. Här finns en mängd olika djurarter som trivs i sjön, inklusive delfiner, krabbor, fiskar och fåglar. Faktum är att parken är en av de viktigaste övervintringsplatserna för migrerande fåglar i världen, med över 160 olika fågelarter som besöker parken varje år.

Förutom fåglar och vattenlevande djur finns det också många andra djurarter i parken, inklusive leoparder, vildsvin, hjortar och hyenor. Det finns också flera öar i sjön som är hem för olika aparter av reptiler och primater.

Besökare till Chilika Lake National Park kan njuta av båtturer på sjön för att se djurlivet, utforska öarna och njuta av vackra solnedgångar. Det finns också flera platser i parken där besökare kan vandra, cykla eller åka häst.

Sammanfattningsvis är Chilika Lake National Park en fantastisk destination för naturälskare och ornitologer. Med sin imponerande biologiska mångfald och natursköna skönhet är det en plats som är väl värd ett besök för alla som är intresserade av att uppleva Indiens vackra och unika natur.

Foto av Sohan Rayguru on Unsplash