Kanha National Park

Tiger i Kanha National Park
Nationalparksfakta
Delstat
Madhya Pradesh
Säsong

Februari till juni är bästa tiden för ett besök. Parken håller helt stängt under monsunen, juli till oktober.

Hur

Khatia (3 km från Kisli) och Mukki är de två huvudingångarna till parken. Närmsta stad är Mandla som ligger ca 6,5 mil från parken.
Kommer du med tåg så är de närmsta stationerna Bilaspur och Jabalpur (17 mil bort): Det går även att flyga till Jabalpur eller Nagpur (27 mil).
Från flygplatsen eller tågstationen får du ta dig resten av vägen med hyrd bil (taxi) eller buss. Bussar går dagligen till och från Jabalpur.

Kanha är en del av Project Tiger och har en area på hela 940 km2. Naturen består till största del av sal- och bambuskogar, gräslandskap och genomkorsas av massor av små bäckar.

Parken, som anses vara en av de mest välskötta i hela Asien, är hem åt inte mindre än 22 olika däggdjursarter där bland annat Sambarhjort, chausingha (världens enda antilop med fyra horn), gaur, björn, vildhund, panter och tiger. Örnar, ugglor och hökar är några av de 200 fjäderklädda djurarterna i skogen.

För att ha störst chans att se tiger kan man hyra elefant och ge sig ut på safari. Andra sätt att ge sig ut är genom att åka med jeepar som finns att hyra i parken.

Foto av Mohan Moolepetlu on Unsplash