Anis

Anis (Pimpinella anisum)

Kommer från familjen Apiaceae, samma familj som kumminsorterna vi känner till och även här är det frukten man ändvänder. Vanligtvis i Sverige kallar vi detta anisfrö .

Anis är söt i smaken, väldigt aromatisk och har en utpräglad smak av lakrits. Man använder anis bland annat som krydda i bröd, likörer och många olika spritdrycker, men även i maträtter och sötsaker.

I Indien äter man ofta anis efter maten för matsmältningssyfte och som munuppfriskare, då gärna blandat med en nypa socker.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu