Lagerblad

Lagerblad (Laurus nobilis):

Kommer från lagerfamiljen och det är bladen av detta stora träd men använder i matlagning. Vanlig smaksättare i ex vis grytor och soppor.

Smaken av färska lagerblad är rätt skarp och lite bitter och doften är mer märkbara än dess smak. När man har torkat bladen blir smaken mer blommig och kan påminna en mer om oregano och timjan.

Det finns lite olika sorter av ”lagerblad” som inte alla kommer från samma familj. I Indien finns en sort som oftast kallas för indiska lagerblad (Cinnamomum tejpata) som kommer från Lauraceae familjen. Dessa blad liknar lagerblad till synes men smaken är annorlunda, då de påminner en om kanel och kryddnejlika.

Lagerblad/Bay leaf

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu