Svart Kardemumma

Svart Kardemumma (Amomum subulatum, Amomum costatum)

Svart kardemumma är en mycket intressant krydda, som inte ska förväxlas med den ”vanliga” gröna kardemumman. Används flitigt i matlagnig runt om i Indien, men mest populärast är den i norra delarna och Nepal.

Tillsätts ofta i daal eller olika röror och är så klart en av de viktiga kryddorna i garam masala. Smaken av svart kardemumma är rökig och stark och passar därför bra till olika kötträtter.

Kanske kan den bli mer poppis i Sverige vid tillagning av ex vis köttgryta?

Svart kardemumma/Black Cardamom

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu