Garam Masala

Garam Masala:

Betyder ordagrant varm (garam) krydda (masala) och är ingen krydda i sig utan en blandning av olika kryddor. En mycket populär blandning i det Indiska köket och en kryddblandning som oftast tillsätts i slutet av matlagningen.

Var försiktig när du tillför garam masala då för stor mängd kan ”ta över” rätten.

I denna kryddbladning finner vi bl.a. svartpeppar, chilipeppar, koriander, spiskummin, kardemumma, kanel, muskot och nejlika.

GaramMasala

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu