Garam Masala

Garam Masala

Garam Masala:

Betyder ordagrant varm (garam) krydda (masala) och är ingen krydda i sig utan en blandning av olika kryddor. En mycket populär blandning i det Indiska köket och en kryddblandning som oftast tillsätts i slutet av matlagningen.

Var försiktig när du tillför garam masala då för stor mängd kan ”ta över” rätten.

I denna kryddbladning finner vi bl.a. svartpeppar, chilipeppar, koriander, spiskummin, kardemumma, kanel, muskot och nejlika. 

I vissa fall kan Garam Masala också vara en blandning av hela kryddor så som kanelstång, kardemummakapslar (oftast svarta), svartpeppar, nejlika, muskotnöt och muskotblomma. Denna kryddblandning steks oftast i olja under några minuter innan man tillsätter andra ingredienser i den indiska maträtten. Kryddorna får sedan puttra med till slutet och plockas bort innan servering eller får vara med när maten serveras.

Facebook Comments Box