Brödkummin

Brödkummin(Carum carvi):

Kommer från familjen Apiaceae och även om man säger att det är fröna så är det är frukten av denna planta som man använder som krydda.

Smaken är stark, aromatisk och varm. Kummin är en kontroversiell krydda, för många verkar den dominerande och obehagligt, särskilt för dem som inte är vana att använda sig av den i mat.

Brödkummin är vanligt i bröd och soppor och kryddar även brännvin (Akvavit).

Ska inte förväxlas med spiskummin!

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu