Curryblad

Curryblad:

Curryträdet (Murraya koenigii) är ett träd i citrus-familjen och det är bladen på trädet vi kallar curryblad. Trädet kommer ursprungligen från Indien och kallas ibland för söta neem-blad då bladen liknar bladen på neem-trädet (Azadirachta indica). Dessa växter är dock inte på något sätt släkt med varandra.

Man använder bladen som smaksättare i olika rätter, ungefär som men använder lagerblad. Färska blad ger mera smak men kan vara svåra att få tag på. Torkade blad fungerar okej men man kanske behöver fler vid smaksättning. Färska blad har en intensiv doft och denna förloras lite om man trokar bladen.

Man kan använda bladen hela, krossade eller hackade. Smaken är kryddig med inslag av citrus.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu