Kryddpeppar

Kryddpeppar (Pimenta dioica, allspice):

Kryddpeppar (även kallat Pimenta) är en krydda som har tagit namnet allspice från både sin smak och doft. Denna underbara krydda är en naturlig blandning smaker och dofter, påminner oss om kryddnejlika, kanel, muskotnöt men med en liten pepprig smak.

Kryddpeppar är alltså inte en kryddblandning trots att många tror det.

Frukterna på detta stora åretrunt-gröna träd är de man skördar i omoget tillstånd för att sedan torka till den krydda vi känner till. De torkade frukterna liknar stora bruna pepparkorn. Har man även chansen att få tag i färska blad från detta träd är de underbara att tillsätta i matlagning på ungefär samma sätt som man använder sig av lagerblad.

Kryddpeppar är inte jättevanligt för oss i Sverige men kan i vissa fall användas som krydda i korv och i danska smörrebröd.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu