Spiskummin

Spiskummin (Cuminum cyminum):

Kommer från samma familj som Brödkummin men ska inte förväxlas med denna!

Det är själva frukten som man ändvänder som kryddan men det kallas ofta för frön. Kummin är hetare i smaken, ljusare i färgen, och större än brödkummin (Carum carvi). Kummin är en av de mest typiska kryddorna för Indien och Indiska matlagning, särskilt den södra delen.

Frukterna används som en hela, och är stekta (ofta tillsammans med lök) eller rostade före användning. Baljväxter, särskilt linser, är vanligtvis smaksatt med kummin. En annan viktig indisk kryddblandning som innehåller spiskummin är garam masala som betyder ”varm krydda”.

Spiskummin/Cumin

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu