Fänkål

Fänkål (Foeniculum vulgare):

Från denna växt, i Apiaceae familjen, får man både en ört och krydda. Både stjälk, rot och blad är ätbara och så är även fröna, även kallade frukten.

Fänkålsfrön är tunna och lite krökta fön som i färgen kan variera från brunt till ljusgrönt. De doftar lite sött och smakar som mild anis. Man kan använda fänkål vid tillagning av fisk, bröd och kakor.

Populär i olika kryddblandningar och smaksättning av likörer och sprit.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu