Grön Kardemumma

Grön Kardemumma (Elettaria cardamomum):

Kardemumma kommer från ingefärssläktet och är en grön liten kapsel som innehåller små svarta frön. Det är världens tredje dyraste krydda efter saffran och vanilj.

I Indien växer kardemumma vilt och de har störst produktion i hela världen men är inte det landet som exporterar mest. Detta beror på att just kardemumma används så mycket på hemmaplan.

Smaken är söt och väldigt trevlig. Vi i Sverige använder ex vis denna krydda för bullar och bakverk. I andra delar av världen så smaksätter man kaffe, te och tillsätter kardemumma i maträtter.

I Indien så är denna krydda ett måste i Chai och vissa sötsaker! Grön kardemumma används oftast i mjölkbaserade rätter och sällan i tomatbaserade rätter där den svarta kardemumman är mer passande.

Gron Kardemumma/green cardamom

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu