Panch phoron

Panch phoron:

Detta är en kryddblandning som består av lika delar bockhornsklöver, Nigella sativa, kumminfrö, radhuni och fänkålsfrön.

Vanligtvis används denna blandning i Bangladesh och östra Indien, särskilt då i det bengaliska-, assamesiska- och i Oriya-köket.

Kallas ofta för ”five spices” vilket det ordagrant är!

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu