Hing

Hing (asa foetida):

På svenska heter denna krydda Dyvelsträck och kommer från familjen Apiaceae. Härstammar från Indien och är en krydda som framställs av en hård kåda, gråvit när den är färsk och mörknar senare till en gul/röd/brun färg.

Den har en stark och säregen doft, doften är inte alls trevlig och påminner om rutten lök och svavel. Kryddan ska förvaras i lufttät burk och inte öppen vid andra kryddor då dessa kan ta smak. Man kan köpa kryddan i bitar men vanligast är att man köper den i pulverform.

Den speciella doften som kryddan har försvinner vid tillagning och samma sak gäller smaken. På egen hand smakar den rutten lök/vitlök men efter tillagning tillsätter den en lökliknande smak till rätter.

Hing

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu