Svart salt

Kala Namak som det heter i Indien är en mycket vanlig smaksättare i Indiska rätter. Det är en oarbetad mineral som har lite svagt rosa-grå färg.

Passar utmärkt i raitas (yoghurtröror), chaats (snacks) och chutneys. Är man inte helt van vid kryddan så kan man tycka att lukten påminner lite om ruttet ägg och smaken kan vara udda i början, en del tycker att den smakar som avlopp, men detta är en vanesak och svart salt i sig kan tillföra en hel del till en rätt.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu